Om mig

Jeg bliver ofte spurgt om, hvordan jeg er er endt ud med at blive hundemassør. Vejen har været lidt kringlet – men alligevel er der en klar rød tråd: en stærk interesse for dyr. Jeg er født i 1982 og er opvokset med dyr i hjemmet. Allerede i en meget tidlig alder, vidste jeg, at jeg ville have med dyr at gøre – både personligt og professionelt.

Det resulterede i en uddannelse som adfærdsbiolog fra Københavns Universitet og en hundetræneruddannelse fra Etologisk Institut. Arbejdslivet har budt på mange forskellige områder, som alle har omhandlet dyr: videnskabelig medabejder på et frøbevarelsesprojekt i Caribien, hundetræner på et dyreinternat, projektleder hos Dyrenes Beskyttelse, zoolog i København Zoologisk Have og oprettelse af firmaet Hengreen, som underviste unge ryttere i sikkerhed omkring heste.

Men jeg savnede hundene. Interaktionen og kommunikationen mellem hund og menneske har altid interesseret mig. Jeg er opvokset med asiatiske gadehunde og har i dag gadekrydset Dolly Parton, som er et islandsk fårehund/border collie/flatcoated retriever mix. Jeg havde allerede både adfærds- og træningsuddannelse, men jeg synes, at jeg manglede det fysiologiske aspekt. Derfor kastede jeg mig over hundemassøruddannelsen hos Biodyr og er i dag dansk eksamineret hundemassør og ejer af firmaet Helsehunden.

 

Payana Hendriksen

Zoolog, hundetræner & hundemassør