Hvorfor vælge hundemassage?

Hundemassage er meget mere end ren wellness:

Muskler genopbygges. Ved massage øges blodcirkulationen i musklerne, dette genopbygger og afslapper musklerne. Musklerne bliver mere smidige og det giver større bevægelsesfrihed.

Smertelindring. Ved massage frigives endorfin. Endorfin kaldes også for ”kroppens eget morfinpræparat”. Det betyder at hunden kan opnå en direkte smertelindring ved massage – også selvom det smertepåvirkede område ikke direkte berøres.

Udrensning. Ved massage frigives affaldsstoffer og der kommer en bedre blod- og lymfegennemstrømning. Massage forbedrer mave- tarmfunktionen og forebygger dermed forstoppelse.

Stresslindring. Ved massage dannes oxytocin i hjernen. Oxytocin påvirker det centrale nervesystem, så man spænder af og får ro. Mængden af kortisol (stresshormon) i blodet mindskes, puls og blodtryk daler og man føler velvære og varme. Massage har dermed en gavnlig effekt på nervøse og stressede hunde. Læs mere om oxytocin her.

Er du i tvivl om din hund er syg eller skadet, skal du kontakte din dyrlæge, før du kommer til massage med din hund. Massage af syge hunde vil altid foregå som et samarbejde mellem din dyrlæge og Helsehunden.