FØR, UNDER OG EFTER MASSAGE

For at dig og din hund får den bedst mulige oplevelse, er der nogle ting du skal tænke over, inden din hund går i gang med massagen.

 

Inden din hund skal masseres

Hunden skal have tisset af. Ved massage sættes gang i blodcirkulationen og affaldsstoffer frigøres, hvilket kan sætte gang i hundens tissetrang.

Gennemgå hundens pels. Den skal være fri for fremmedlegemer (blade, kviste, burrer) og sørg for der ikke er filter i pelsen. Det kan blive generende for din hund, hvis filter mm. trækker i huden under massagen.

 

Under massagen

Du skal være til stede under massagen. Det er vigtigt at hunden slapper af under massagen og det gør den bedst, hvis ”mor” eller ”far” er til stede imens.

Skab ro. Finder massagen sted hjemme hos dig selv, så sørg for at der er ikke ”forstyrrende elementer” såsom høj musik, andre husdyr eller legende børn.

 

Efter massagen

Frisk vand. Hunden kan blive meget tørstig, så skal altid tilbydes vand efter massage. 

Hår og skæl. Affaldsstoffer frigives ved massage, hvilket kan betyde at hunden smider en del hår og skæl under og umiddelbart efter massagen. Langhårede hunde kan godt få lidt filter i pelsen af massagen, så det er en god ide at børste hunden når i kommer hjem.

Luftetur. Hunden vil ofte have travlt med at komme ud for at tisse, da massagen påvirker både urinering og mave-/tarmkanal.

Slingrende gang. Under massagen vil hundens spændinger blive løsnet. Det kan resultere i at hunden umiddelbart efter massagen bevæger sig mere ”løst”. Dette er helt normalt og fortager sig indenfor 24 timer. Herefter vil du se en hund med bedre og friere bevægelser.

Træthed. Hunden kan være meget træt umiddelbart efter massage og dagen efter.

 

Hunden skal holdes i ro i 24 timer efter massagen.

Hunde som skal til udstilling skal ikke masseres 48 timer inden.